HR мениджъри лидери в България

HR cafe Bulgaria има удоволствието да съобщи на своите читатели и ко-блогъри стартирането на първото си издание на тема „HR мениджъри лидери в България”. В него разглеждаме мненията на топ експерти по човешки ресурси на висши мениджърски позиции. Инициативата ще представлява поредица, която обхваща различни сектори от бизнеса. Ще поставим началото с финансовата сфера.
 
Всичко започна, когато през месец септемрви тази година си зададохме въпроса дали има преглед на кой кой е сред мениджърите в човешките ресурси в България и има ли „трибуна” за диалог между специалистите от бранша. Така, инициативата за създаването на поредица „HR мениджъри лидери в България” си поставя за цел да сегментира управлението и развитието на човешките ресурси по сектори и индустрии и да поощри използването на социалните мрежи за обмяна на добри практики.

И тъй като нищо не става точно така, както обикновено очакваш и в този случай срещнахме противоречиви мнения за създаването на този сборник, който да приютява знания и опит на водещи в областта си професионалисти. Една част от колегите искрено приветстват инициативата за обмяна на добри практики и стимулиране на диалога в гилдията, която да защитава своите професионални интереси и ценности. Други обаче запазват неутралитет, доколкото пасивната позиция може да носи такъв смисъл.

Междувременно информацията за първата книжка е събрана и се очаква да бъде успешно завършена/публикувана на страниците на сайта, до края на месец декември 2010г. С което, надяваме се, заедно ще заявим стремеж към лидерство и иновации в областта на Човешките капитал.