Блог на Cafepedia

Областта на човешките ресурси е много динамична. На всеки няколко седмици бива създадена нова система или ресурс, които да подпомагат работата на специалистите по подбор на служители. Не всички иновации влизат в широка употреба, но някои от тях подобряват значително процеса на набиране на персонал и могат да се използват от всички, които работят в сферата.
 
Ето пет дигитални иновации, от които трябва да се възползвате:

Уважаеми мениджъри и собственици на бизнес,
От какъв тип са проблемите, които решавате всекидневно?

  • Недостиг на ресурси ( човешки, времеви, финансови)?
  • Липсваща мотивация и ангажираност на служителите?
  • Текучество на служители или неподходящи кандидатури за обявените свободни работни места?
  • Организационни проблеми, свързани със срокове и други ограничаващи изпълнението обстоятелства?
  • Липсваща или неясна комуникация?
  • Недостиг на доверие в екипа или наличие на конфликти?
  • Делегиране на права и отговорности?

Малко на брой са компаниите, които биха посочили само един от изброените типове проблеми. В повечето случай, отговорите на горния въпрос надвишават 3 от изброените  7 възможности, а при внимателен анализ на темата, най – вероятно към посочените от нас  7 типа проблеми, бихте добавили поне още толкова. В резон на това е важно да поставим следващото питане:

  • Как приоритизирате проблемите?
  • На кой от тях – решението e  от първостепенна важност за вас?

Здравейте приятели,

През месец юли 2016, лице на инициативата HR of the Month е Екатерина Караризова, която доскоро беше ръководител „Човешки ресурси“ в „Шнайдер Електрик България“ а понастоящем работи на ръководната позиция бизнес партньор човешки ресурси на стратегическите функции в глобалната верига за доставки (HR Business Partner Central functions GSC) в централата на Schneider Electric в Париж и отговаря за набирането на висши ръководни кадри в глобално отношение.

Здравейте приятели,

В юнското издание на HR of the Month (съвместна инициатива на HR cafe Bulgaria и кариерната зона на вестник Computerworld.bg), ви срещаме с Божана Димитрова.

Божана Димитрова е Мениджър Човешки ресурси и администрация в Софтуер Груп БГ ООД. Тя има над 14 години опит в областта на човешките ресурси. Професионалният й опит включва набор от управленски позиции в различни организации, сред които Мениджър Човешки ресурси в софтуерната компания „FFW/ Propeople“ и Началник отдел “Подбор на персонал” в Българска Пощенска Банка, след като става част от EGF Eurobank. Божана е магистър по „Клинична психология“ от Нов български университет. 

Здравейте приятели,

В днешният забързан свят възможността и потенциала за развитие са ключови за всеки бизнес. Един от основните рерсурси на разположение на фирмите е Човешкия капитал.

Как да осигурим бъдеще на бизнеса, който ръководим или притежаваме? Как да организираме и  управляваме хората в организацията и техния кариерен път? Кои качества на колегите (лични и професионални)  да развиваме и по какъв начин?

Последвайте линка от заглавието, за да разберете!

Здравейте приятели,

В рубриката HR of the Month, през настоящият месец - май, 2016 година, ни гостува Гергана Киранова - HR мениджър на българската компания за уеб хостинг услуги SiteGround. Инициативата се организира от HR Cafe Bulgaria и кариерната зона на в. Computerworld България.

Здравейте приятели,

През месец април гост в поредицата видео интервюта - HR of the Month е Нина Гонева, мениджър "Човешки ресурси" на ориентираната към услуги българска компания Accedia. Нина е част от екипа на Accedia от година и половина, като преди това натрупва опит в местни и международни компании. Рубриката е инициатива на HR Cafe Bulgaria и кариерната зона на в. Computerworld.

В комплицираните условия за бизнес, наложени от различни аспекти на нашето съвремие, организациите са поставени пред постоянно предизвикателство за адаптация  и гъвкавост. Повече от всякога компаниите се нуждаят от промяна. Промяна на мисленето, промяна на моделите за работа, промяна на инструментариума за Управление на човешките ресурси. Добрите - до момента работещи практики се явяват изчерпани и вече неполезни в редица ситуации. Защо това е така? Защо е необходима отново промяна и каква всъщност промяна е необходима? Тази промяна до каква степен ще реши стоящите пред бизнеса въпроси и какви са перспективите в бъдещето на организациите? Отговори на тези въпроси търсим със загриженост и тревога, защото в глобален план пред много компании вече стои перспективата  „ оцеляване“. 

Здравейте приятели,

В настоящето видео, ви срещаме с г-жа Светлана Дренска - основател и управител на Училище за Бизнес компетенции. Темата на разговорът ни с г-жа Дренска е Пътят на Жената в Лидерството. Този интересен казус е залегнал в основите на една от програмите, които Училище за Бизнес компетенции ......

Здравейте приятели,

През месец февруари в рубриката “ЧР на месеца” (съвместна инициатива на HR cafe Bulgaria и кариерната зона на вестник Computerworld) ни гостува София Медникарова, HR мениджър в българската софтуерна компания MM Solutions ("ММ Солушънс").

Страници