Блог на admin

Здравейте приятели,

​През месец юли 2015 г. лице на рубриката HR of the Month е Весела Миланова, управител и регионален HR ръководител на финландския софтуерен разработчик Comptel Communications за България. Инициативата се организира от HR Cafe Bulgaria и Кариерната зона на в. Computerworld България.

Конференцията „Съвременни работни места за съвременен бизнес“ е едно от шестте регионални събития в рамките на мрежата EUWIN и се състоя, като част от календара на Европейската седмица на малките и средните предприятия през 2014 г. Семинарът се проведе на 29-и септември 2014 г. в Представителството на Европейската комисия в София.

Семинарът включваше сесии по следните теми:

  1. "Какво представляват иновациите на работното място и как се осъществяват?"
  2.  "Как различните региони могат да станат по-конкурентоспособни благодарение на иновации на работното място?" и
  3. "Как можем да разпространим иновациите на работното място?"

Аутомотив Клъстер България (АКБ) организира първата международна конференция по управление на човешките ресурси в автомобилната и технологична индустрия в България. Конференцията ще се проведе на 30 септември и 1 октомври 2014 г. в хотел Хилтън, гр. София. 

Успешни практики и дългогодишен опит в управлението на човешките ресурси ще споделят HR мениджъри от водещи международни компании и организации, сред които Sumitomo Electric Bordnetze, Lufthansa Technik, Magna Powertrain, High Tech Cluster Magurele, ABB Group, SMC, Melexis Bulgaria, Liebherr-Hausgeräte Marica, Festo Production, Integrated Micro-Electronics, Haycad Infotech, KPMG. 

Събитието ще представи теми, свързани с „Най-добри практики  в мениджмънта на човешкия капитал“, „Реализиране на успешни проекти в сътрудничество между техническите университети и бизнеса. Развитие на дуалното обучение в България”, „Европейски програмен период 2014 – 2020. Предимства и възможности”, и др.

Идва ред на грях №4: ИЗБЯГВАНЕ НА ОТГОВОРНОСТ

След като вече разгледахме как Липсата на доверие, Страхът от конфликти и Отсъствието на ангажираност, застават в основата на пирамидата, символизираща слабостите на екипа, сега ще продължим да се изкачваме нагоре към върхът й.

Под ИЗБЯГВАНЕ НА ОТГОВОРНОСТ Lencioni разбира не само поемането на лична отговорност за изпълнението на отделни работни проекти или задачи. Акцентът, който поставя е върху избягване „търсенето на отговорност“, функция, която сме свикнали да асоциираме с отношенията на мениджмънта към подчинените нива. 

Здравейте приятели,

Започна нова година и ние стартираме! :-) Представяме ви февруарския брой на HR of the Month, съвместна продукция на HR cafe Bulgaria и кариената зона на вестник Computerworld. Януарското видео е заснето и готово, но поради дребни недоразумения ще бъде качено онлайн по-късно през настоящия месец. Приемете нашите извинения!

Засега се насладете на отличната презентация на Магдалена Енчева - HR Country мениджър в Comverse България. Водещ, както винаги е Констанца Григорова, главен редактор на вестник Coputerworld. Приятно гледане :-):

Здравейте приятели, в настоящето издание на HR of the Month, съвместна инициатива на HR Cafe Bulgaria и кариерната зона на вестник Computerworld България, ви представяме Диана Петрова - HR мениджър на Станга АД. Запознайте се с интересните практики и методи, които водещата българска IT компания, прилага в областта на Човешкия Капитал. Приятно гледане :-):